Pasta jajeczna z awokado

4.5 (149 ocen)

Lekka i zdrowa pasta do pieczywa. Kupując awokado zwracajmy uwagę na to czy jest miękkie i nie ma plamek. Osoby dbające o linię mogą zrezygnować z majonezu na rzecz gęstego jogurtu.

Składniki:

  • • 1 awokado,
    • 1 łyżeczka soku z cytryny,
    • 3 jajka,
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
    • 2-3 łyżeczki majonezu,
    • 1 ząbek czosnku,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Słodka i ostra papryka,
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i drobno siekamy. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy je i kroimy w drobną kostkę. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Czosnek przeciskamy przez praskę. Składniki pasty umieszczamy w misce, dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Życzę smacznego 

Porady

Osoby dbające o linię majonez mogą zastąpić jogurtem. 1) Taka pasta do świetna przekąska, możemy ją również podawać na hrzankach czy krakersach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować