Panierowane ruskie pierogi

4.47 (176 ocen)

  • 30 min

Sama prowadzę bloga magicznakuchnia.blox.pl i uwielbiam testować nowe smaki, a tę potrawę spróbowałam przez przypadek kiedy kelner pomylił zamówienia i zamiast zwykłych pierogów dostałam panierowane

  • 30 min

Składniki:

  • 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
    2-3 jajka
    bułka tarta
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Panierowane ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi.
    Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą.
    Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej jak i z drugiej strony.
    Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować