Dla wielbicieli pierogów. Uważam że, to jest najlepsze ciasto jakiekolwiek robiłam.
4.99 (173 ocen)
Porady
Ja osobiście, dzielę ciasto na 4, potem robię wałki. Każdy kroję na 24,tak że mam 96 części. Robię kulki. Z farszem postępuję tak samo. Kulki ciasta wałkuję, wkładam kulkę z farszem i zlepiam. Gotuję w osolonej wodzie. Mieszam, po wypłynięciu pierogów odkrywam garnek. Gotuję jeszcze ok.10 min. Ale uważam żeby nie rozgotować. Wlewam szklankę zimnej wody i wyjmuję durszlakiem. Jeżeli maja być na pózniej, to układam na tacce, żeby obeschły. Za chwilę, obracam na drugą suchą tackę, żeby druga strona przeschła. Można wtedy składać do garnka, bez obawy ze się skleją. Moja mama oblewała masłem, mieszała też zapobiegało sklejały się.
Komentarze