Lazania mojej córki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso. Do lekko podsmażonego mięsa dodajemy kostki rosołowe, cukier i przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy i wszystko zalewamy około 2 litrami wody. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut. Po zagotowaniu sos mięsny zdejmujemy z ognia i przelewamy do blendera. Delikatnie na najmniejszym stopniu miksujemy chwilkę, tak aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło ale żeby zostały małe kawałeczki mięsa. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy chochlę sosu. Na sos układamy płaty makaronu. Na makaron wylewamy sporo sosu, na to znowu układamy makaron. Na makaron sos i tak do wyczerpania składników. Pamiętajcie tylko o tym żeby na samym wierzchu była warstwa sosu. Tak przygotowaną lazanię wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i zapiekamy ją przez około 40-50 minut. Po upieczeniu lazanię wykładamy na talerz i pałaszujemy. Smacznego !!!
Komentarze