Letnia sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy z łupek. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na pół, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i studzimy. Do miski wrzucamy tuńczyka uprzednio odcedzonego z nadmiaru oleju. Do tuńczyka dodajemy: pokrojoną w piórka cebulę, odcedzony groszek konserwowy, pokrojone w ósemki jajka, ostudzoną fasolę szparagową oraz pomidorki koktajlowe. Wszystkie składniki na sos w rzucamy do blendera. Dokładnie miksujemy. Gotowym sosem oblewamy uprzednio przygotowane warzywa z tuńczykiem. Całą zawartość miski dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Sałatkę przekładamy na talerz. Smacznego !!!
Komentarze