Letnia sałatka z tuńczykiem

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Idealna sałatka na upalne dni. Prosta, szybka w przygotowaniu , a do tego bardzo pyszna i zdrowa.magicznakuchnia.blox.pl

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju

    25 dag fasolki szparagowej

    20 dag pomidorków koktajlowych

    1 czerwona cebula

    6 jajek

    1 puszka groszku konserwowego



    Sos:

    6 dużych łyżek oliwy

    2 duże łyżki musztardy stołowej

    1 łyżeczka cukru

    2 łyżeczki cukru

    1 łyżeczka octu jabłkowego

    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy z łupek. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na pół, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i studzimy. Do miski wrzucamy tuńczyka uprzednio odcedzonego z nadmiaru oleju. Do tuńczyka dodajemy: pokrojoną w piórka cebulę, odcedzony groszek konserwowy, pokrojone w ósemki jajka, ostudzoną fasolę szparagową oraz pomidorki koktajlowe. Wszystkie składniki na sos w rzucamy do blendera. Dokładnie miksujemy. Gotowym sosem oblewamy uprzednio przygotowane warzywa z tuńczykiem. Całą zawartość miski dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Sałatkę przekładamy na talerz. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować