Paluszki surimi w oleju

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Paluszki surimi w oleju to fajna przekąska. Jest szybka w przygotowaniu i pyszna. Paluszki krabowe w zalewie olejowej z dodatkiem cytryny i czosnku. Doskonałe połączanie, palce lizać! Takie paluszki można zagryzać też pajdą chleba, polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • paluszki surimi - 3 opakowania
    olej słonecznikowy - pół szklanki
    sok z 1 cytryny
    3 ząbki czosnku
    suszona natka pietruszki
    bazylia
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Paluszki surimi w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szklanka - 250 ml

    Paluszki wyciągnąć z opakowania. Cytrynę sparzyć i wycisnąć sok. Sokiem z cytryny pokropić paluszki i odstawić na pół godziny.

    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, dodać trochę pietruszki i bazylii. Można dodać odrobinę soli i cukru, dokładnie wymieszać.

    Włożyć paluszki do miski i polać przygotowaną mieszanką. Wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Surimi (paluszki krabowe)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować