Paluszki surimi w tempurze

3.5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki pomysł na chrupiące paluszki surimi. Do zrobienia w 10 minut!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Paluszki surimi - 8szt
    Mieszanka do tempury - 2 łyżki
    Zimna woda
    Sól, pieprz
    Opcjonalnie sezam do posypania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne Dodatki

Paluszki surimi w tempurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli korzystacie z mrożonych paluszków krabowych trzeba je wcześniej rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem.

    Do mieszanki na tempurę dodajemy po trochę zimną wodę, aż otrzymamy masę o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 2-3 minuty.

    Paluszki obsypujemy pieprzem i solą (delikatnie). Moczymy w tempurze, otrzepujemy z jej nadmiaru. Smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru z obu stron. Wykładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można posypać sezamem.

    Paluszki świetnie smakują z makaronem z tego przepisu:
    www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-konjac-z-salata-i-hoisin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Surimi (paluszki krabowe) Tempura

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować