Ciasteczka babeczki kakaowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

BABECZKI KAKAOWE TO CIASTECZKA WYŚMIENITE NA NATURALNYCH SKŁADNIKACH

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąka pszenna
    250 g margaryna palma lub masło
    125 g cukier puder
    5 szt żółtka




    MASA DO BABECZEK:

    250g masło
    250g cukier kryształ
    1szkl. woda
    70g kakao
    500g mleko w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z MĄKI ,MARGARYNY,CUKRU ,ŻÓŁTEK ZAGNIEŚĆ CIASTO KRUCHE SCHŁODZIĆ W LODOWCE I WYLEPIAĆ BABECZKI .
    TEMPERATURA PIECZENIA 150-170 STOPNI .

    SPORZĄDZENIE MASY DO BABECZEK Z KAKAO LUB BEZ

    MASŁO,CUKIER,WODA,KAKAO LUB BEZ ZAGOTOWAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI I OSTUDZIĆ.
    DO OSTUDZONEJ MASY WSYPUJEMY PRZESIANE MLEKO W PROSZKU I MIKSUJEMY NA JEDNOLITĄ MASĘ Z DODATKIEM SPIRYTUSU LUB BEZ.
    GOTOWĄ MASĘ KAKAOWĄ LUB BIAŁĄ BEZ DODATKU KAKAA PRZEKŁADAMY DO WORKA I SZPRYCUJEMY BABECZKI I DEKORUJEMY WEDŁUG UZNANIA . SMACZNEGO

Porady

BABECZKI WYPIEKAĆ NA ZLOTY KOLOR DOBRZE OSTUDZIĆ MASĘ I DODAĆ PRZESIANE MLEKO W PROSZKU RÓWNOMIERNIE SZPRYCOWAĆ BABECZKI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować