Ciasteczka babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z MĄKI ,MARGARYNY,CUKRU ,ŻÓŁTEK ZAGNIEŚĆ CIASTO KRUCHE SCHŁODZIĆ W LODOWCE I WYLEPIAĆ BABECZKI .
TEMPERATURA PIECZENIA 150-170 STOPNI .
SPORZĄDZENIE MASY DO BABECZEK Z KAKAO LUB BEZ
MASŁO,CUKIER,WODA,KAKAO LUB BEZ ZAGOTOWAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI I OSTUDZIĆ.
DO OSTUDZONEJ MASY WSYPUJEMY PRZESIANE MLEKO W PROSZKU I MIKSUJEMY NA JEDNOLITĄ MASĘ Z DODATKIEM SPIRYTUSU LUB BEZ.
GOTOWĄ MASĘ KAKAOWĄ LUB BIAŁĄ BEZ DODATKU KAKAA PRZEKŁADAMY DO WORKA I SZPRYCUJEMY BABECZKI I DEKORUJEMY WEDŁUG UZNANIA . SMACZNEGO
Porady
BABECZKI WYPIEKAĆ NA ZLOTY KOLOR
DOBRZE OSTUDZIĆ MASĘ I DODAĆ PRZESIANE MLEKO W PROSZKU
RÓWNOMIERNIE SZPRYCOWAĆ BABECZKI
Komentarze