Pączki angielskie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie pączki na serku homogenizowanym,do przygotowania ich potrzebujesz zaledwie parę składników i 15 min. czasu, aby się nimi delektować :-)
Wczorajsze ciasto zniknęło w locie ;-) tak więc dziś polecam na szybkiego.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g serka homogenizowanego
    3 jajka L
    1,5 szkl mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    Dodatkowo:

    olej do smażenia
    pół szkl cukru pudru
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki angielskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pączki. 1. Jajka wbijamy do miski,wrzucamy serek,u mnie połowa o smaku brzoskwiniowym,mieszamy dokładnie trzepaczką rózgową,następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,dajemy szczyptę soli i wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub widelcem.
    W rondelku rozgrzewamy na małym ogniu olej,małą łyżeczkę maczamy w oleju i nabieramy ciasto,które zsuwamy palcem na ciepły olej,im porcja zgrabniejsza tym pączki będą foremniejsze,czynność powtarzamy,smażyłam po 7-8 szt.na raz,jeśli wrzucimy za dużo pączków,nie będą nam się same przekręcały,smażymy na złoto,następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy i obtaczamy w przesianym cukrze pudrze z cynamonem,układamy na talerz.

Porady

Do obtoczenia można również dodać cukier waniliowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować