Orzechowy krokant

4.49 (203 ocen)

  • Łatwy

Taki słodki słoiczek z chrupiąca zawartością może być pysznym prezentem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - orzechy włoskie: 10 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - cukier: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechowy krokant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • orzechowy krokant 1. Orzechy po wyłuskaniu posiekać lub grubo zmielić przy użyciu robota.
  • orzechowy krokant 2. Masło stopić i dodać do niego orzechy oraz cukier, cały czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia orzechów.
  • orzechowy krokant 3. Gorący krokant wysypać na folię aluminiową i rozsypać cienką warstwą, kiedy krokant jest jeszcze ciepły trzeba go przemieszać gdyż lubi się skleić w jedną bryłę.
  • 4. Zimny krokant przełożyć do szczelnego pojemniczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować