Orzechowe delicje

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Domowe Orzechowe delicje nasze dzieci będą się nimi zajadać

  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryny: 150 gramów
    - mąki: 250 gramów
    - cukru: 230 gramów
    - cukru waniliowego: 2 łyżeczki
    - proszku do pieczenia (płaska): 1 łyżeczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - orzechów (różnych(włoskich, laskowych,ziemnych,nerkowca,migdałów)): 300 gramów
    - polewy czekoladowej: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Orzechowe delicje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orzechowe delicje 1. Margarynę pokroić w kostkę,zagnieść z z mąką,70g
    cukru,jajkiem,solą,cukrem waniliowym. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 60minut
  • 2. Następnie rozwałkować na posypanym mąką blacie i za pomocą okrągłej foremki lub literatki wykrawać krążki. Krążki rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec przez 15 minut w temp.180stopni
  • 3. Pozostały cukier rozgrzać na gorącej patelni,skarmelizować.Dodać
    orzechy,wymieszać z karmelem.Karmel orzechowy ponakładać na każde upieczone i ostudzone ciastko. Brzegi ciastek zanurzyć w polewie czekoladowej. Położyć na papierze do pieczenia i pozostawić do zastygnięcia
  • 4. Gotową polewę czekoladową można zastąpić pełnomleczną lub gorzką czekoladą. Które należy posiekać i stopić w gorącej kąpieli wodnej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Bakalie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować