REKLAMA

Rogaliki orzechowe

wyświetlono: 24803 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Obłędnie pyszne,szybkie i kruche rogaliki doskonałe do jesiennej herbatki

opublikowany: 12.10.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Składniki:

    30 dag mąki pszennej
    20 dag masła lub margaryny
    10 dag cukru pudru
    10-15 dag orzechów drobno pokrojonych lub zmielonych
    cukier waniliowy
    2 - 3 żółtka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Ocena:

(średnia 4.49 z 181 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,masło,cukier,cukier waniliowy,orzechy,proszek do pieczenia i żółtka wymieszać na jednolitą masę.Gdy masa jest bardzo klejąca dodać jeszcze trochę mąki. Z ciasta formować malutkie rogaliki - najpierw uformować wałeczki i zwijać na kształt rogalików. Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec w 180 st C ok 15-20 min,w zależności od tego jaki mamy piekarnik.
    Po upieczeniu gdy rogaliki przestygną posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Kruche rogaliki orzechowe

Pyszne i łatwe do przygotowania

kategoria: rogal Ciasta rogale ciastka rogaliki opublikowany: 26.11.2017 | wyświetlono: 2871 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

ROGALIKI ORZECHOWE

SMAKUJĄ BARDZO DOBRZE ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH .PIEKĘ JE NA RÓZNE OKAZJE

kategoria: Desery ciastka opublikowany: 08.12.2011 | wyświetlono: 6618 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE