Ogórki meksykańskie z papryczką chilli w zalewie octowej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ogórki meksykańskie, czyli miniaturowe arbuzy zamknięte w słoiku w zalewie octowej z dodatkiem papryczki chili.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.2 kg ogórków meksykańskich
    2 papryczki chilli

    Zalewa :
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    6 łyżek cukru kryształu
    1 łyżka soli
    gotowa mieszanka do kiszenia ogórków ( jak nie mamy to po prostu liść laurowy, ziele angielskie, koper, gorczyca, pieprz w ziarenkach ,chrzan)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z ogórków

Ogórki meksykańskie z papryczką chilli w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki wyparzyć i wysuszyć. Ogórki i paprykę umyć .
  • 2. Do słoików wsypujemy łyżkę mieszanki ,dajemy ogórki o pokrojoną papryczkę chili ( 2 paseczki ).
  • Ogórki meksykańskie w zalewie octowej z dodatkiem papryczki chilli 3. Do garnka wlać wodę i ocet .Dodać sól i cukier. Zagotować. Po zagotowaniu odczekać 10 minut i zalać ogórki. Dobrze zakręcić.

Porady

Z podanych składników wyszło mi 5 słoiczków po 500 ml .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować