Pyszne ogórki w zalewie octowej

4.49 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Okres wakacyjny sprzyja wszystkim chomikom. Można śmiało gromadzić zapasy zimowe ze świeżych, pysznych warzyw z naszej działki.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4-5 kg małych ogóreczków
    6 cebul
    6-7 papryk - czerwona, zielona i żółta
    Solanka :
    9 szklanek wody
    1 szklanka soli
    Ogórki należy zalać solanką na 2 godziny.

    Zalewa octowa:
    4 szklanki wody
    4 szklanki cukru
    2 szklanki octu
    Składniki na zalewę zagotować
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z ogórków

Pyszne ogórki w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w paski, cebulę kroimy w talarki. Następnie odcedzamy ogórki z solanki, dodajemy do nich paprykę oraz cebulę. Wkładamy do słoików i zalewamy zalewą.
    Słoiki gotujemy 4 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować