Okres wakacyjny sprzyja wszystkim chomikom. Można śmiało gromadzić zapasy zimowe ze świeżych, pysznych warzyw z naszej działki.
60 min
Dla 1 osoby
Składniki:
4-5 kg małych ogóreczków
6 cebul
6-7 papryk - czerwona, zielona i żółta
Solanka :
9 szklanek wody
1 szklanka soli
Ogórki należy zalać solanką na 2 godziny.
Zalewa octowa:
4 szklanki wody
4 szklanki cukru
2 szklanki octu
Składniki na zalewę zagotować
Pyszne ogórki w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę kroimy w paski, cebulę kroimy w talarki. Następnie odcedzamy ogórki z solanki, dodajemy do nich paprykę oraz cebulę. Wkładamy do słoików i zalewamy zalewą.
Słoiki gotujemy 4 min.
Komentarze