Niskokaloryczna zupa krem z kap.czerwonej z rodzynkami i imbirem

0 (0 ocen)

Połączenie dosyć nie zwykle ale bardzo smaczne, a do tego niskokaloryczne, zapraszam:)

Składniki:

  • 270 g czerwonej kapusty
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/2 czerwonej cebuli
    1 cm korzenia imbiru
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka majeranku
    pieprz do smaku
    1 łyżka rodzynek sułtanek
    1 łyżka jogurtu naturalnego 0%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Niskokaloryczna zupa krem z kap.czerwonej z rodzynkami i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa pokroić 1. Warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować. Cebule przekroić na 3 części. Wszystko wrzucić do garnka i zalać litrem wody. Zagotować i gotować do miękkości warzyw. Na około 2-3 minuty przed końcem gotowania dodać obrany i starty na drobnych oczkach imbir. Zdjąć z ognia. Doprawić solą,pieprzem oraz majerankiem. Zblendować na gładko.Przelać zupę na talerz, nałożyć kleks jogurtu i dodać rodzynki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować