Jesienna zupa krem z imbirem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna, pożywna, rozgrzewająca zupa na jesienne dni

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 duży batat

    - 1 duża czerwona papryka słodka - dla osób lubiących ostrzejsze smaki dodać jeszcze ostrą

    - 1 duża cukinia

    - 1 mały seler korzeniowy lub pół dużego

    - 1 duża cebula cukrowa

    - 4 ząbki czosnku

    - 2 duże marchewki

    - kawałek imbiru - taki mniej więcej wielkości korka od wina

    - 2 łyżki przecieru pomidorowego

    - 1 łyżka masła

    - woda, sól, pieprz, bazylia suszona, pietruszka suszona do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Jesienna zupa krem z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i imbir obieram i ścieram . Cebulę obieram i kroję w piórka. Resztę warzyw obieram i kroję w małą kosteczkę. Masło rozgrzewam w garnku , dodaję do tego cebulę i czosnek. Kiedy odrobinę się zeszklą dodaję resztę warzyw i imibir, chwilę przesmażam na maśle - dla wydobycia smaku. Następnie zalewam wodą i gotuję do miękkości warzyw. Dodaję przecier i przyprawy i jeszcze chwilę gotuję ( jakieś 3-4 min) a następnie wszystko miksuję. Zupę można podawać z grzankami, dodać mięso , dla tych co lubią lub po prostu delektować się smakiem tak jak jest.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Bataty (słodkie ziemniaki)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować