Naleśniki z ziemniaków gotowanych

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

delikatne a podane z ulubionym sosem smakują wybornie

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 5 sztuk:
    50 dag ugotowanych ziemniaków z dnia poprzedniego
    3 jajka
    4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    3 czubate łyżki mąki pszennej
    Około 1,5 szklanki mleka
    przyprawa do ziemniaków
    Sól
    Pieprz
    Gałka muszkatołowa
    Olej do smażenia
    dodatkowo
    sos słodko kwaśny domowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane Naleśniki

Naleśniki z ziemniaków gotowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z ziemniaków gotowanych 1. Ziemniaki i jajka zmiksować podręcznym blenderem.
    Następnie dodać obie mąki i przyprawy.
    Mieszając mątewką dolewać mleko, aż powstanie konsystencja troszkę gęściejsza jak na zwykłe naleśniki.
    Na patelnię nalać odrobinę oleju, rozgrzać dobrze i smażyć naleśniki.
    Naleśniki ziemniaczane są pulchne, pyszne nawet bez dodatków, ale można podać je z barszczykiem lub usmażonymi pieczarkami z cebulką czy sosem słodko- kwaśnym. W każdej wersji smakują wyśmienici
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować