Naleśniki z serem pod czekoladową kołderką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Naleśniki zapiekane

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki
    1 jajko
    500 ml mleka
    500 ml wody
    mąka
    szczypta soli
    2 łyżki cukru
    pół szkl oleju

    nadzienie
    500 g twarogu
    2 jajka
    cukier do smaku
    cukier waniliowy

    polewa kakaowa
    kubek 350 ml śmietany 18%
    2 jajka
    2 łyżki kakao
    cukier ok 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serem pod czekoladową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. naleśniki;
    Jajko mieszamy rózgą z cukrem i solą, dodajemy mleko i wodę. Po czym stopniowo dodajemy mąkę do konsystencji śmietanki. Dodajemy olej. Ciasto powinno trochę odpocząć. Smażymy na patelni (nie podpiekamy)

    Ser ucieramy z jajkami, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Smarujemy naleśniki i zwijamy w rulony. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Śmietanę ubijamy z jajkami, cukrem i kakao, oblewamy naleśniki i zapiekamy w piekarniku ok 30 min w temp 200 st. Przed podaniem możemy posypać startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować