Karkówka pieczona pod kołderką

4.95 (145 ocen)

Przepis ten dostałam od swojej koleżanki Irci, mówiła że robiła kilkakrotnie i często do niego wraca bo jest taki pyszny, no więc musiałam go zrobić....i nie żałuję, choć ma "trochę " kalorii, ale jednak warto popróbować :) Karkóweczka mięciutka i soczysta, sosik "palce lizać", czegóż chcieć więcej

Składniki:

  • 4 - 5 grubszych plastrów karkówki + ulubione zioła do posypania
    400 ml. gęstej śmietany 12 % lub jak kto woli jogurtu naturalnego
    2 zupy w proszku dobrej firmy: borowikowa i cebulowa
Wystaw ocenę:

4.95 (145 ocen)

Karkówka pieczona pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vsd8yw 1. Plastry mięsa delikatnie posypać ulubionymi przyprawami bez soli, ułożyć w wysmarowanej brytfance lub naczyniu do zapiekania z przykryciem.
  • image-0sw7d1o 2. Zupy dokładnie rozprowadzić w śmietanie, zalać tym karkówkę.
  • image-0x4e2f5 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach ok. 1 godziny, najpierw pod przykryciem, a w drugiej połowie pieczenia bez, potrawa powinna ładnie się zrumienić.
  • image-0bdjc81 4. Podać dowolnie, u mnie była z sałatą, przypieczonymi grzybami i wstęgami makaronu.
  • image-1yhvt0h 5. Smacznego obiadu życzę :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować