REKLAMA
Dobre ciasto na naleśniki to podstawa! Moje są cieniutkie, miękkie i elastyczne, można je dowolnie zwijać i nie popękają, a po podsmażeniu na masełku są niezwykle chrupiące. Z przepisu mojej mamy.
(średnia 5 z 173 głosów)
Porady
Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.
Naleśniki z tego przepisu zawsze wychodzą a ponadto są lekkie i puszyste. Polecam!
Wyśmienita uczta dla dzieci
Naleśniki lubimy, pod każdą postacią. Dziś z pieczarkami i serem żółtym. Pomysł na szybki i prosty obiad :) Z podanych składników wyszło mi 6 naleśników z farszem. Samych placków wyszło mi 8 sztuk. Polecam, bo są naprawdę dobre.
Nie spodziewałam się takiego pysznego dania z okazji pierwszej rocznicy ślubu wykonanego przez męża: delikatne naleśniki z kurczakiem i szpinakiem polane sosem czosnkowym według jego indywidualnego pomysłu. Przepis na naleśniki wykonał wg receptury swojej babci a nadzienie wg własnego uznania.
Komentarze