NALESNIKI Z RICOTTĄ I FIGAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki, które bardzo lubię, ze względu na dodatek fig. Teraz na nie sezon, więc zajadajmy się nimi bez skrupułów

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 szklanki wody gazowanej
    1/2 szklanka mleka
    2 jajka lub 1 duże wiejskie
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    farsz:
    30 dag twarogu
    10 dag ricotty
    cukier puder do smaku
    dodatkowo:
    pól szklanki kremówki
    świeże figi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki Ser

Nalesniki z ricottą i figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Do miseczki wsypać mąkę,sól, wodę i mleko, zmiksować na puszysta masę. Dodać jajka, znów zmiksować. Odstawić na ok 10 minut, po tym czasie dodać olej, dobrze wymieszać, smażyć cienkie naleśniki na suchej patelni.
    * Twaróg dobrze utrzeć z ricottą, cukrem .
    * Na każdy placek naleśnikowy nakładać farsz twarogowy, składać w koperty.
    * Każdy naleśnik obsmażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ubitą śmietaną i figami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Ricotta Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować