ZAPIEKANA BAGIETKA Z FIGAMI

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Figi kosztuja teraz grosze, warto więc korzystać. Takie bagietki to świetna przystawka, czy przekąska w ciągu dnia

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka
    1 okrągły ser camembert naturalny
    4 figi
    kilka plastrów szynki parmeńskiej - tyle ile kawałków bagietki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Bułki Bagietka Przystawki Ser

Zapiekana bagietka z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy na grubsze plastry, camemberta kroimy w plastry, figi również w plastry. Pokrojona bagietkę wkładamy do nagrzanego piekarnika, podgrzewamy ok 5 minut, po tym czasie na każdy plaster bułki układamy
    camembert, znów wkładamy do piekarnika, trzymamy do momentu rozpuszczania się sera, wyjmujemy, układamy plasterki szynki parmeńskiej i figi. Spożywamy na ciepło, choć smaczne i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Bułka Camembert Figi Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować