Naleśniki z pieczarkami i papryką

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały pomysł na szybki, smaczny a zarazem tani obiad dla całej rodziny! Cienkie naleśniki przekładane aromatycznym farszem z papryką i pieczarek z dodatkiem sosu paprykowego są idealnym połączeniem dla fanów naleśników i nie tylko !

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 ,5 szklanki wody
    6 jajek
    jedna mała papryka czerwona
    350 g pieczarek
    1 mała cebula
    150g sera żółtego
    kurkuma, sól, pieprz czarny i ziołowy, czosnek granulowany
    2 łyżki oleju+ do smażenia
    świeża natka pietruszki do ozdoby
    dodatkowo sos paprykowy własnej roboty
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku przygotowujemy ciasto na naleśniki : mąkę, 3 jaja, mleko, wodę, szczyptę soli i pół łyżeczki kurkumy, mieszamy w misce nie pozostawiając grudek. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.
  • farsz pieczarkowo-paprykowy 2. Dalej kroimy wszystkie warzywa w drobną kostkę. Podsmażamy cebulę do zezłocenia, dodajemy pieczarki, podlewamy trochę wodą i gdy wyparuje dodajemy paprykę. Wszystko podsmażamy na małej ilości oleju do miękkości. Pod koniec dodajemy rozbite pozostałe 3 jaja i starty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  • naleśniki bez sosu 3. Na gotowych naleśnikach rozkładamy po dużej łyżce farszu, składamy w trójkąty, posypujemy posiekaną świeżą pietruszką i ewentualnie sosem paprykowym. Smacznego!

Porady

Naleśniki najlepiej smakują z dodatkiem sosu paprykowego lub pomidorowego . Można je jeść na zimno jak i podgrzewane na patelni .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować