Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami i papryką zajadalibyśmy codziennie. Są najlepsze!
Naleśniki z pieczarkami, papryką i topionym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną w kostkę cebulę i paprykę. Gdy się zarumienią, dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy grzyby zmiękną, woda z nich odparuje, dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Podawać na ciepło. Pasują do barszczu czerwonego.
Komentarze