Naleśniki z pieczarkami, papryką i topionym serkiem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami i papryką zajadalibyśmy codziennie. Są najlepsze!

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe (10-12szt naleśników)
    1 szk mleka
    1 szkl wody mineralnej
    2 szkl mąki
    2 jajka
    Szczypta soli
    Łyżka oleju

    0,5kg pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    200g serka topionego śmietankowego
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami, papryką i topionym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
    Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną w kostkę cebulę i paprykę. Gdy się zarumienią, dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy grzyby zmiękną, woda z nich odparuje, dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
    Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Podawać na ciepło. Pasują do barszczu czerwonego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować