Naleśniki ziemniaczane (bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Co zrobić z gotowanymi ziemniakami, które zostały z obiadu, kiedy nikt nie ma ochoty na kotlety ziemniaczane? Otóż zrobić naleśniki ziemniaczane, które idealnie smakują z jogurtem typu greckiego, z łososiem wędzonym a nawet z humusem. Spróbujcie :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • – 300g ugotowanych ziemniaków
    – 350ml mleka
    – 100ml wody gazowanej
    – 2 jajka
    – 70g mąki ryżowej (można zastąpić zwykłą pszenną)
    – 2 łyżki oleju ( u mnie rzepakowy)
    – 1 łyżka kurkumy
    – sól wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ziemniaczane (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować (zblendować) na gładką masę. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste należy dodać jeszcze troszkę wody gazowanej. Gotowe ciasto odstawić na około 30 minut by odpoczęło.
    Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać i posmarować olejem (jednorazowo). Smażyć naleśniki na mocno rozgrzanej patelni na średnim ogniu. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować