Naleśniki po meksykańsku

4.5 (157 ocen)

Rozgrzewające i sycące naleśniki z farszem mięsnym.

Składniki:

  • Naleśniki:
    mąka pszenna - 1 i 3/4 szkl.
    woda - 300 ml.
    mleko - 300 ml.
    olej - 1 łyżka
    sól - 1 szczypta
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    jaja - 4 szt.

    Sos meksykański:
    szynka wieprzowa - 0,5 kg.
    puszka kukurydzy - 1 szt.
    fasola czerwona z puszki - 1 puszka
    przecier pomidorowy - 1 mały słoiczek
    ketchup pikantny - 3 łyżki
    cebula biała - 1 cebula
    czosnek ząbki - 3 szt.
    papryka słodka mielona - 2 łyżki
    czarny pieprz mielony - 1/3 łyżeczki
    przyprawa do wieprzowiny - 2 łyżki
    chili - 1/3 łyżeczki
    woda - 100 ml.
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Naleśniki Sosy

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lopxtd 1. Naleśniki:
    Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.
    Ciasto naleśnikowe wylać chochelką na rozgrzaną patelnię. Każdy naleśnik przyrumienić.
  • image-096vlmt 2. Sos:
    Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
    Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
    Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć
  • image-0g15jrr 3. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodać przecier i ketchup. Wlać wodę. Dusic kilkanaście minut.
    Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Ketchup Kukurydza Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować