Naleśniki na słono

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dobre z farszem, przysmażone na patelni na chrupko a także do krokietów z mięsem lub kapustą.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    ok. 2 szkl mąki luksusowej
    1 szkl mleka
    1 szkl wody mineralnej gazowanej
    przyprawy:
    słodka papryka w proszku
    1 łyżka majeranku
    przyprawa warzywna typu vegeta
    odrobina ostrej papryki
    1 łyżeczka czerwonej czubrycy (opcjonalnie)
    szczypta soli
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Naleśniki na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać trzepaczką z solą. Wlać mleko, olej i wodę. Dokładnie wymieszać. Stopniowo wsypywać mąkę do otrzymania ciasta gęstości śmietany. Wsypać przyprawy i wymieszać.
  • n aleśniki na słono - ciasto 2. Rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować