NALEŚNIKI NA ORANŻADZIE BABCI MARYSI

4.48 (186 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze naleśniki robi babcia. Tymi moimi synowie zajadali się ,aż się uszy trzęsły. Z dodatkiem oranżady zamiast wody gazowanej smakują wysmienicie

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka oranżady
    1/2 szklanka mleka
    2 jajka lub 1 duże wiejskie
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    farsz:
    30 dag twarogu
    3 łyżki cukru pudru
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki na oranżadzie babci marysi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Do miseczki wsypać mąkę,sól, oranżadę i mleko, zmiksować na puszysta masę. Dodać jajka, znów zmiksować. Odstawić na ok 10 minut, po tym czasie dodać olej, dobrze wymieszać, smażyć cienkie naleśniki na suchej patelni.
    * Twaróg dobrze utrzeć z cukrem i jajkiem.
    8 Na każdy placek naleśnikowy nakładać farsz twarogowy, zwijać naleśniki.
    * Każdy naleśnik obsmażyć na rumiano z obu stron. Obficie posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować