Rafaello babci marysi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować biszkopta, ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę o wymiarach ok. 25x30 cm. Piec około 35 minut w piekarniku rozgrzanym doi 180 stopni.
Bułki obrać ze skórki, namoczyć w 1,5 szklanki mleka, a pozostałą szklankę zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i paczką wiórków, następnie dodać bułki i gotować do zgęstnienia. Dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z żółtkami, a następnie z masą kokosową.
Na patelni rozpuścić masło z cukrem, wsypać wiórki i smażyć na złoty kolor.
Biszkopta przekroić na pół, rozsmarować połowę powideł i połowę kremu, przykryć drugą częścią biszkopta, rozsmarować resztę powideł i kremu i posypać prażonymi wiórkami. Schłodzić.
Komentarze