Naleśnik jajeczny z serem brie i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam naleśniki i bardzo lubię jajecznicę, dlatego na śniadanie postanowiłam połączyć obie ulubione potrawy i zrobić takie oto cudeńko. Pięć minut roboty i mamy pyszne i zdrowe śniadanie. Swoją porcję zrobiłam z serem brie i pomidorem malinowym, Wy możecie odtworzyć tę wersję albo kombinować ze swoimi ulubionymi dodatkami. Taki naleśnik będzie pyszny na przykład z serem cheddar, z tuńczykiem, z łososiem wędzonym a nawet z cząstkami kurczaka z dodatkiem mozarelli. Kombinujcie do woli, twórzcie swoje ulubione połączenia i dzielcie się ze mną swoimi pomysłami na wypełnienie takiego naleśnika

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 jajko
    – przyprawy wg smaku ( u mnie czubryca zielona, pieprz, kurkuma)
    – dodatki wg uznania ( u mnie ser brie i pomidor malinowy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Naleśnik jajeczny z serem brie i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać i posmarować kapką oliwy. Jajko rozbełtać z przyprawami, wylać na patelnie (równomiernie). Kiedy wierzch się zetnie, ostrożnie podważyć i odwrócić na drugą stronę. Na środek wyłożyć ulubione dodatki (najlepiej cienko pokrojone), po chwili podważyć wszystkie końce i złożyć całość w kopertę, zakładając końce jeden na drugi. Złożone końce delikatnie docisnąć do nadzienia, ostrożnie odwrócić na drugą stronę, podsmażyć przez 1 minutę i przełożyć na talerz. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować