Naleśnik z otrębów owsianych (fit)

4.5 (164 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki i chętnie przyrządzam je na śniadanie. Dziś padło na wersję z otrębów owsianych na kefirze. Naleśnik ten (bez dodatków) ma 215kcal ( B/T/W- 14.25/8.74/18.35) i idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Dziś zrobiłam naleśniki z serem żółtym i pomidorami koktajlowymi, ale najlepsze w tym przepisie jest to, że można dowolnie kombinować z nadzieniem i codziennie cieszyć się pysznym i zdrowym śniadaniem, również na słodko. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 jajko
    – 20g otrębów owsianych
    – 1 łyżka mąki owsianej (około 6-7g)
    – 70ml kefiru
    – przyprawy wg smaku
    – dodatki wg smaku ( u mnie 4 pomidorki koktajlowe i 30g sera cheddar)
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśnik z otrębów owsianych (fit) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z kefirem i przyprawami, dodać otręby i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 5-7 minut, aby otręby zmiękły. Ciasto wyłożyć i delikatnie rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Smażyć z obu stron po około 2-3 minuty, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu, pod pokrywką z dziurką. Po odwróceniu na drugą stronę, na jedną połowę wyłożyć ulubione dodatki i przed końcem smażenia przykryć dodatki drugą połową naleśnika. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować