Siekane kotleciki drobiowe z natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo smaczne ,szybkie i proste w wykonaniu siekane kotleciki drobiowe tym razem z natką pietruszki.
Kotleciki te są bardzo fajną, smaczną przekąską na rodzinnych imprezach ale nie tylko.
Mogą być dodatkiem do drugiego dania.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka 1 podwójny,
    jajka 3,
    majonez 5 łyżek,
    ząbki czosnku 3,
    sól,
    pieprz mielony,
    papryka ostra i słodka,
    przyprawa gyros,
    mąka pszenna według uznania (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany),
    natka pietruszki pęczek,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Jajko Majonez Przekąski

Siekane kotleciki drobiowe z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Siekane kotleciki drobiowe z natką pietruszki 1. Filet z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję w nie za dużą kostkę.
    Pokrojony filet posypuję przyprawami, mieszam i zostawiam na 15 minut.
    Po tym czasie dodaję jajka, majonez i znowu mieszam.
    Do masy dodaję mąkę, tyle aby masa nie była zbyt luźna ale też nie była zbyt gęsta.
    Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników.
    Na patelni rozgrzewam olej nakładam porcje masy, smażę nie duże placuszki na złoty kolor z obydwu stron.
    Podaję jako przekąskę na rodzinne imprezy i nie tylko, albo jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować