Siekane kotleciki drobiowo-warzywne z serem to fajny pomysł na szybki obiad. Doskonale sprawdzą się na imprezach, na spotkaniach ze znajomymi i spotkaniach rodzinnych. Można do nich przygotować ulubiony sos, np. czosnkowy.
Siekane kotleciki drobiowo-warzywne z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w drobniejszą kostkę.
Natkę pietruszki, cebulkę zieloną oraz koperek zielony siekamy.
Paprykę czerwoną oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek po obraniu drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski wbijamy jajka, mąkę oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Na samym końcu dodajemy starty na tarce (grube oczka) żółty ser.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę i smażymy kotleciki z obu stron na rumiany złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami z ulubioną surówką albo jako samodzielną smaczną przekąskę.
Komentarze