Siekane kotleciki drobiowo-warzywne z żółtym serem

4.9 (10 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Siekane kotleciki drobiowo-warzywne z serem to fajny pomysł na szybki obiad. Doskonale sprawdzą się na imprezach, na spotkaniach ze znajomymi i spotkaniach rodzinnych. Można do nich przygotować ulubiony sos, np. czosnkowy.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka podwójny,
    ser żółty 100 g,
    jajka 3 - 4 ,
    papryka czerwona 1 ,
    cebula 1,
    czosnek 2 - 3 ząbki,
    koperek 1/2 pęczka,
    cebulka zielona 1/2 pęczka,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    majonez 2 łyżki,
    mąka pszenna 2 łyżki,
    mąka ziemniaczana 2 łyżki,
    zioła prowansalskie 1 łyżeczka,
    papryka mielona słodka 1 łyżeczka,
    sól i pieprz mielony do smaku,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.9 (10 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Siekane kotleciki drobiowo-warzywne z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w drobniejszą kostkę.
    Natkę pietruszki, cebulkę zieloną oraz koperek zielony siekamy.
    Paprykę czerwoną oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę.
    Cebulę i czosnek po obraniu drobno siekamy.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski wbijamy jajka, mąkę oraz przyprawy.
    Dokładnie mieszamy.
    Na samym końcu dodajemy starty na tarce (grube oczka) żółty ser.
    Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę i smażymy kotleciki z obu stron na rumiany złoty kolor.

    Podajemy z ziemniakami z ulubioną surówką albo jako samodzielną smaczną przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować