Szaszłyki z ciasta francuskiego

4.5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowny i smaczny sposób na szaszłyki z ciastem francuskim. Możemy nadziać je absolutnie wszystkim czym chcemy. A jaka przekąska do filmu bądź spotkania ze znajomymi :)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 cukini
    5-6 pieczarek
    3-4 parówki
    1/2 szklanki startego żółtego sera
    keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szaszłyki Przekąski

Szaszłyki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szasz2 1. Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości ok. 3 cm. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Na pasek nakładamy np. parówkę, zawijamy ciasto do góry, pod spód kładziemy pieczarkę przykrywamy ciastem i tak do momentu kiedy ciasto nam się skończy. Przez całość przebijamy długą wykałaczkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • sza3 2. Pieczemy w temperaturze 190 stopni. Przez ok 20 minut po tym czasie posypujemy całość serem i podpiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z keczupem lub dowolnym ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować