1 płat ciasta francuskiego
1 filet z kurczaka
1/2 cukinii
kolorowe papryki, w mnie 3 mini żółta, pomarańczowa i czerwona
przyprawa do kurczaka
curry
sól
słodka papryka
1 kulka mozzarelli
Łódeczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta pokroić w drobną kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i wrzucić kurczaka. Cukinię i papryki pokroić w kostkę i dodać do podsmażonego mięsa, posypać curry i solą i smażyć do odparowania soku. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w prostokąty. Na każdy kawałek ciasta nakładać po łyżce farszu i sklejać w łódeczki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mozzarellę pokroić w plastry i na farszu układać po pół plastra. Wierzch posypać słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż ciasto francuskie się zezłoci. Podawać na ciepło lub na zimno :)
Komentarze