Mufinki twarogowo- bananowe z kokosem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Muffinki na słodko, ale bez cukru? Czemu nie? Jeśli są to muffinki twarogowo- bananowe z kokosem, podane ze smażonym jabłkiem z miodem i cynamonem, to jest to całkiem smaczny i zdrowy deser, który często gości na moim stole

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g twarogu półtłustego, 1 jajko, 1 dojrzały banan, 4 łyżki mąki kukurydzianej, 6 łyżek wiórków kokosowych, 1 łyżeczka bg proszku do pieczenia. Dodatkowo 1 jabłko, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Muffinki

Mufinki twarogowo- bananowe z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozetrzeć z jajkiem i bananem, dodać mąkę, wiórki i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremek silikonowych i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. W tym czasie, jabłko umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć do miękkości na mocno rozgrzanej suchej patelni, na średnim ogniu z dodatkiem cynamonu. Kiedy jabłko zmięknie należy zdjąć je z ognia i wymieszać z łyżką miodu. Gotowe muffinki wyjąc z foremek, podawać razem z jabłkiem.
    Na słodko też może być zdrowo i bez zbędnego cukru, polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować