Muffinki na słodko, ale bez cukru? Czemu nie? Jeśli są to muffinki twarogowo- bananowe z kokosem, podane ze smażonym jabłkiem z miodem i cynamonem, to jest to całkiem smaczny i zdrowy deser, który często gości na moim stole
Mufinki twarogowo- bananowe z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg rozetrzeć z jajkiem i bananem, dodać mąkę, wiórki i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremek silikonowych i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. W tym czasie, jabłko umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć do miękkości na mocno rozgrzanej suchej patelni, na średnim ogniu z dodatkiem cynamonu. Kiedy jabłko zmięknie należy zdjąć je z ognia i wymieszać z łyżką miodu. Gotowe muffinki wyjąc z foremek, podawać razem z jabłkiem.
Na słodko też może być zdrowo i bez zbędnego cukru, polecam.
Komentarze