Placuszki twarogowo-bananowe

4.97 (198 ocen)

  • 20 min

Pyszne placuszki:) Dla miłośników bananowych smaków, ale nie tylko - fani placuszków serowych też powinni być zadowoleni :) pychotka!

  • 20 min

Składniki:

  • 50 g twarogu
    1 średni banan
    1 jajko
    pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    60 g mąki (2 czubate łyżki) - u mnie pszenna pełnoziarnista
    pół łyzeczki cukru pudru



Wystaw ocenę:

4.97 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Przystawki

Placuszki twarogowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wbić jajko, dodać twaróg i banana. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać proszek do pieczenia i mąkę oraz cukier puder - połączyć całość. Wykładać niewielką ilość (niecałą łyżkę) ciasta na rozgrzaną patelnię i formować placuszki. Smazyć z obu stron az ciasto sie zetnie na rumiany kolor.
    SMZCANEGO:)

Porady

okolło 10 placuszków zamiast cukru pudru dodanego do ciasta mozna posypac wierzch placuszków cukrem pudrem -i takie i takie sa smaczne.ja zamiast cukru podru, podałam z plasterkami banana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować