Racuchy twarogowo-bananowe

  • wyświetlono: 218 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Polecam pyszne racuszki twarogowe z bananami. Wszyscy się u mnie zajadali i bardzo szybko znikały z talerza. Idealne dla dzieci.

aniak
  • 30min

Składniki

- 250 g twarogu półtłustego czyli 1 kostka
- pół szklanki mleka - 100 ml
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżki mąki
- 2 banany

- truskawki do dekoracji
- można podawać z cukrem pudrem lub z innym ulubionym dodatkiem

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy twarogowo-bananowe

  • 1. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, cukier, cukier waniliowy, mleko i miksujemy. Banany obieramy ze skórki, rozgniatamy widelcem, dodajemy do reszty składników i jeszcze raz miksujemy. Dalej miksując dodajemy mąkę. Białka ubijamy na sztywno dodajemy do miski i mieszamy.
  • 2. Smażymy placki na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycietwarógracuchydla dzieciszybkosmacznieracuchy bananoweracuchy twarogowe

Komentarze

Podobne przepisy

Faworki

Dodane przez: czarrna

Faworki

U mnie w domu mówiło się na nie...

Pychotka

Dodane przez: czarrna

Pychotka

Pyszne połączenie chrupiących orzechów,...

Babeczki brownies

Dodane przez: czarrna

Babeczki brownies

Wilgotne i mocno czekoladowe :)

Rożki z jabłkami

Dodane przez: czarrna

Rożki z jabłkami

Robiłam je jako dziecko z moją...

Wafelek, tym razem z orzechami włoskimi, pyycha :)

Dodane przez: czarrna

Wafel orzechowy

Pierwszy raz jadłam go u Cioci...

Bułeczki drożdżowe z borówkami

Dodane przez: czarrna

Bułeczki drożdżowe z borówkami

Małe co nieco do kawki :)