Racuchy twarogowo-bananowe

  • wyświetlono: 237 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Polecam pyszne racuszki twarogowe z bananami. Wszyscy się u mnie zajadali i bardzo szybko znikały z talerza. Idealne dla dzieci.

aniak
  • 30min

Składniki

- 250 g twarogu półtłustego czyli 1 kostka
- pół szklanki mleka - 100 ml
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżki mąki
- 2 banany

- truskawki do dekoracji
- można podawać z cukrem pudrem lub z innym ulubionym dodatkiem

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy twarogowo-bananowe

  • 1. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, cukier, cukier waniliowy, mleko i miksujemy. Banany obieramy ze skórki, rozgniatamy widelcem, dodajemy do reszty składników i jeszcze raz miksujemy. Dalej miksując dodajemy mąkę. Białka ubijamy na sztywno dodajemy do miski i mieszamy.
  • 2. Smażymy placki na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycietwarógracuchydla dzieciszybkosmacznieracuchy bananoweracuchy twarogowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy posypane wiórkami kokosowymi i orzechami

Dodane przez: just1

Racuchy bananowo kokosowe z orzechami laskowymi

Fantastyczne racuchy, całkowicie...

racuchy

Dodane przez: dusiowa

Racuchy

Puszyste racuchy to idealny pomysł...

Bananowe racuchy

Dodane przez: RedakcjaPP

Bananowe racuchy

W tajniki gotowania wprowadziła...

Smaczne racuchy na słodko.

Dodane przez: Słodko Słodka

Racuchy

Szybkie racuchy dla dużych i małych...

image-0fgsnhp

Dodane przez: ania24

Racuchy

Prosto z patelni. Świetne z cukrem...

Dodane przez: Vixen95

Racuchy

pyszne i proste racuszki