Placuszki owsiane twarogowo-bananowe

4.46 (184 ocen)

Podobne racuszki te robiła moja babcia. Lekko unowocześniłam przepis i przygotowuję te racuszki, gdy mam ochotę na smaczny obiad w słodkiej wersji :)

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych
    250 g twarogu półtłustego
    mleko do namoczenia płatków
    1 banan
    2 jajka
    6 łyżek mąki pszennej
    olej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.46 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Placuszki owsiane twarogowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalać mlekiem i namaczać je około 20 minut. Twaróg rozgnieść widelcem, banana obrać i także rozgnieść, dodać jajka, mąkę i wymieszać. Następnie dodać namoczone wcześniej płatki i całość dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Po upieczeniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować