Modro kapusta

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na śląsku modrą kapustę podaje się na niedzielne obiady, imprezy rodzinne i okolicznościowe.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - jabłko: 1 sztuka
    - boczek wędzony: 120 gramów
    - ocet: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżka
    - sól,pieprz, magi do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Modro kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy..
  • 2. Kroimy boczek w kosteczkę podsmażamy z cebulką, którą także kroimy w kostkę,
  • 3. zalewamy kapuste szklanką wody, gotujemy aż zmięknie,
  • 4. odcedzamy kapustę, dodajemy boczek z cebulą, chwilę podsmażam,y dodajemy obrane i starte jabłko znowu mieszamy,
  • 5. dodajemy ocet, pieprz,sól magi i cukier
    Po dodaniu octu kapusta stanie się troszkę jaśniejsza i ja podaję ją na ciepło:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować