Modro Kapusta (Czerwona kapusta) z jabłkiem

4.49 (152 ocen)

Czerwona kapusta - modra kapusta jest bardzo popularnym daniem na Śląsku

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    1 jabłko
    1 cebula
    Do smaku:
    ocet winny
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Modro kapusta (czerwona kapusta) z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • modra kapusta
1. Kapustę pozbawioną łykowatych wierzchnich liści siekamy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Na miseczkę lub talerzyk ścieramy jabłko(grube oczka tarki) , a cebulkę siekamy drobno w kosteczkę. Kapustę odcedzamy i studzimy dodajemy jabłko i cebulę po chwili mieszamy i doprawiamy solą, cukrem oraz pieprzem. 2 lub 3 łyżki winnego octu dodadzą kapuście odpowiedniej kwasowości.

Porady

Najlepsze do kapusty są jabłka typu antonówka lub reneta. Kapustę gotuj w małej ilości wody wtedy wtedy zachowa ładny,fioletowy kolor:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.95 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
surówka

4.95 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czerwona kapusta z jabłkiem

izaa_a pyszna surówka

To może cię zainteresować