Młoda kapustka zasmażana

  • wyświetlono: 272 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Dodatek do obiadu lub samodzielne danie podane z chrupiącym chlebem jest u mnie nieodłącznym daniem w wiosenne dni.

FB_IMG_1493790710012
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- główka młodej kapusty
- duży pęczek koperku
- łyżka smalcu
- kiełbasa
- łyżka przyprawy uniwersalnej
- kilka ziaren ziela angielskiego
- sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapustka zasmażana

  • 1. Kapustę kroimy na pół i w paski i myjemy. Zalewamy kapustę w garnku tak żeby została cała przykryta wodą. Gdy woda się zagotuje wsypujemy przyprawę uniwersalną oraz ziele angielskie. Gotujemy do miękkości około 20 minut.
    W tym czasie kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy na smalcu.
    Po ugotowaniu kapusty odcedzamy wodę i dodajemy kiełbasę i pokrojony koperek. Na tłuszczu ze smażenia kiełbasy dodajemy 2 łyżki mąki i podsmażamy chwilę. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do kapusty, mieszamy i chwile podgrzewamy na małym ogniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustakiełbasamłoda_kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

kapusta

Dodane przez: Anitka0804

Kapusta zasmażana

Uwielbiam dania z kapusty ta jest...

Buraczki zasmażane

Dodane przez: Konto nieaktywne

Buraczki zasmażane

Smaczne jako dodatek do obiadu.

Buraczki zasmażane z cebulką

Dodane przez: bogusia82

Buraczki zasmażane z cebulką

Buraczki zasmażane stanowią doskonały...

Buraczki zasmażane

Dodane przez: kuchenny świat

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane często są przyrządzane...

Buraczki zasmażane z cebulką.

Dodane przez: BABECZKA 35

Buraczki zasmażane z cebulką

Smaczny dodatek do drugiego dania.

buraczki zasmażane

Dodane przez: edyta337

Buraczki zasmażane

Buraki zasmażane na ciepło to pyszna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE