Podudzia w pikantnej panierce

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne jako przekąska na spotkaniu z przyjaciółmi.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 10 podudzi z kurczaka
    - sól czosnkowa
    - ostra papryka w proszku
    - 1 łyżeczka miodu
    - papryka słodka w proszku
    - 2 łyżki keczupu pikantnego
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - bułka tarta
    - zmielone płatki owsiane
    - 1 łyżka oleju

Podudzia w pikantnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia natrzeć w mieszance keczupu, jogurtu, oleju, słodkiej papryki, soli oraz miodu. Pozostawić w marynacie najlepiej na kilka godzin.
    Następnie obtoczyć pałki w mieszance bułki tartej, płatków oraz sporej ilości ostrej papryki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej trony przez około 2minuty, a następnie przełożyć do brytfanny i piec w piekarniku przez około 40-50 minut w 180 stopniach.
    Podawać z zieloną sałatką i sosem np tysiąca wysp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy