Młoda kapustka

5 (178 ocen)

  • 30 min

Kapustka duszona ze śmietanką na słodko-kwaśno :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18%
    1 pęczek koperku
    1/2 szklanki wody
    2 łyżki masła
    1 płaska łyżka soli
    1 łyżka cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    2 płaskie łyżki mąki
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jarzynka

Młoda kapustka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona młoda kapusta 1. Kapustę kroimy na ćwiartki, a następnie w paseczki (głąb usuwamy).
  • 2. W garnku zagotowujemy wodę z masłem, solą i cukrem. Wrzucamy kapustę i gotujemy ok. 15 minut pod przykryciem, odkrywamy i gotujemy jeszcze 5 minut.
  • 3. Oprószamy mąką, mieszamy, wlewamy śmietankę i sok z cytryny. . Wsypujemy posiekany koperek i mieszamy.
  • 4. Podajemy jako jarzynkę do obiadu lub jako samodzielne danie z bułką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować