Makaron (świderki, kokardki, penne)
Brokuł ugotowany al dente
Winogrona jasne bezpestkowe
Ser feta
Sos sałatkowy francuski
Pierś z kurczaka
Olej
Uniwersalna przyprawa warzywna
Pieprz
Sałatka makaronowa "zielono mi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować all dente i ostudzić. Ugotowany brokuł przelać zimną wodą. Winogrona umyć i pokroić na połówki.
Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. W połowie smażenia przyprawić mięso uniwersalną przyprawą warzywną i pieprzem.
Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Na koniec polać rozrobionym sosem. Wymieszać i gotowe.
Porady
Do sałatki można również dodać orzeszki ziemne podprazone na suchej patelni.
Komentarze