Sałatka makaronowa "zielono mi"

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Prosta, szybka, lekka a do tego pyszna!

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Makaron (świderki, kokardki, penne)
    Brokuł ugotowany al dente
    Winogrona jasne bezpestkowe
    Ser feta
    Sos sałatkowy francuski
    Pierś z kurczaka
    Olej
    Uniwersalna przyprawa warzywna
    Pieprz

Sałatka makaronowa "zielono mi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować all dente i ostudzić. Ugotowany brokuł przelać zimną wodą. Winogrona umyć i pokroić na połówki.
    Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. W połowie smażenia przyprawić mięso uniwersalną przyprawą warzywną i pieprzem.
    Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Na koniec polać rozrobionym sosem. Wymieszać i gotowe.

Porady

Do sałatki można również dodać orzeszki ziemne podprazone na suchej patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy