Ekspresowe babeczki z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne słodko kwaśne babeczki z sezonowych owoców, w tym przypadku z czarną porzeczką które można przygotować dosłownie w kilka chwil. Znikają ze stołu w ekspresowym tempie :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1,5 szklanki oczyszczonej i umytej czarnej porzeczki
    -2 szklanki mąki pszennej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1/2 szklanki cukru
    -szczypta soli
    -1 szklankę mleka
    -1 jajko
    -3 łyżki oleju
    -cukier puder do posypania gotowych babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Muffinki

Ekspresowe babeczki z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać. W drugiej misce połączyć mokre składniki : mleko, jajko i olej. Następnie dodać mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszać za pomocą łyżki. Dodać czarną porzeczkę i delikatnie wymieszać. Do formy na muffiny wyłożonej papilotkami nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 do 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po ostygnięciu babeczek oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)

Porady

Czarną porzeczkę można zastąpić innymi sezonowymi owocami jak np. borówki amerykańskie, maliny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować