Młoda kapusta w muszelkach.

4 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Danie jest idealne również jako dodatek do mięsa. Poznaj sekret na przygotowanie muszelek z kapustą. Oto przepis.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka kapusty młodej
    • 1 marchew
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 1 łyżka Vegety
    • 1 łyżka octu
    • Pieprz
    • sól
    • 10 dag sera żółtego
    • 1 opakowanie makaronu muszelek
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Młoda kapusta w muszelkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapsuta 1. Muszelki gotuję w osolonej wodzie.
    Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i gotuję około 30 minut.
    Boczek kroję w drobną kostkę, smażę na rozgrzanym oleju i przekładam do kapusty. Wlewam ocet, doprawiam pieprzem, następnie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • muszelki 2. Ugotowaną kapustą faszeruję każdą muszelkę i układam w naczyniu żaroodpornym.
  • muszelki 3. Wierzch muszelek posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i zapiekam do chwili rozpuszczenia się sera.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować