Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Danie jest idealne również jako dodatek do mięsa. Poznaj sekret na przygotowanie muszelek z kapustą. Oto przepis.
Młoda kapusta w muszelkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muszelki gotuję w osolonej wodzie.
Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach.
Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i gotuję około 30 minut.
Boczek kroję w drobną kostkę, smażę na rozgrzanym oleju i przekładam do kapusty. Wlewam ocet, doprawiam pieprzem, następnie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
2.Ugotowaną kapustą faszeruję każdą muszelkę i układam w naczyniu żaroodpornym.
3.Wierzch muszelek posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i zapiekam do chwili rozpuszczenia się sera.
Komentarze