Mleczna pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kasię roztop w rondelku. Herbatniki pokrusz w malakserze, a następnie wymieszaj z kakao, rozpuszczoną Kasią i rumem.
2.Masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm i lekko dociśnij.
3.Wiórki kokosowe przelej wrzątkiem na sicie, odciśnij. Szklankę mleka wymieszaj z cukrem, budyniami i kaszą manną. Pozostałe mleko zagotuj, wlej mleko z dodatkami i ugotuj gęsty budyń. Wymieszaj z wiórkami i wystudź.
4.Kasię utrzyj na puch dodając po łyżce wystudzony budyń.
5.Otrzymaną masę wyłóż na herbatnikowy spód i wyrównaj powierzchnię.
6.Śmietankę podgrzej w rondelku razem z Kasią. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gęsta i gładka. Otrzymaną polewę wyłóż na ciasto. Przechowuj w lodówce. Udekoruj według uznania.
Komentarze