Chmurka w gębie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto wymyśliłam ja , a córka wymyśliła nazwę. Jest przepyszny. Idealny na każdą okazję.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 opakowania herbatników maślanych,
    2 galaretki agrestowe,
    1 puszka masy krówkowej o smaku advocat,
    5 białek,
    4 łyżki cukru pudru
    Polewa: 100g masła lub margaryny,50g kakao,120g cukru pudru,4 łyżki mleka (w przypadku użycia masła) lub 2 łyżki mleka (w przypadku użycia margaryny).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Chmurka w gębie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krok 2 1. Herbatniki wyłożyć na blasze. Następnie przygotować galaretki na 2.5 szkl wody. Ostudzić. Gdyby galaretki ostygną i trochę stężeją to ubić pianę z białek. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie malutkim strumieniem wlewać galaretki ciągle ubijając. Wylać na herbatniki i wstawić do lodówki na 20 minut.Gdy pianka stężeje położyć kolejną warstwę herbatników.
  • Krok 3 2. Następnie przygotować galaretki na 2.5 szkl wody. Ostudzić. Gdy galaretki ostygną i trochę stężeją to ubić pianę z białek. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie malutkim strumieniem wlewać galaretki ciągle ubijając. Wylać na herbatniki i wstawić do lodówki na 20 minut.Gdy pianka stężeje położyć kolejną warstwę herbatników. Wyłożyć masę krówkową a na nią ułożyć kolejne herbatniki. Włożyć do lodówki do schłodzenua.
  • Krok 4 3. Polewę lekko wystudzić i polać ciasto. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aby herbatniki zmiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.64 (236 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Niebo w gębie

To może cię zainteresować