Mleczna babka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta, idealna gdy wpadną niespodziewani goście.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    150 gramów masła
    4 jajka
    400 gramów mąki pszennej
    5 łyżek cukru kokosowego
    Mała puszka mleka zagęszczonego
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Ekstrakt waniliowy

    Lukier:
    3 łyżki cukru pudru
    Łyżka wody

    Dodatkowo masło i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Mleczna babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram masło z cukrem kokosowym. Powoli dodaję jajka i ucieram aż składniki się połączą. Przesiewam mąkę, łączę z proszkiem do pieczenia i wsypuję do masy jajecznej. Na końcu dolewam mleko zagęszczone i ekstrakt waniliowy. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
    Formę do babki smaruję masłem i wysypują bułką tartą. Wylewam ciasto, babkę piekę około 50 minut w 185 stopniach.
    Po ostudzeniu polewam lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować